Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: حدود یک ماه از انتخاب رئیس جدید سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گلستان می گذرد و حسین ویزواری به ریاست جدید این سازمان انتخاب شده است، واگذاری بخش عظیمی از فعالیت های نظام مهندسی ساختمان در زمینه ساخت و ساز و نظارت به شهرداری ها و مالکان مشکلات فراوانی را برای صنعت ساخت و ساز کشور به وجود آورده است، برای بررسی شرایط موجود و عواقب این تصمیم بر صنعت ساخت و ساز ساختمان در گلستان که در دوران وزارت عباس آخوندی به عنوان وزیر راه و شهرسازی عملیاتی شد با حسین ویزواری به گفتگو نشستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان اظهار کرد: آقای آخوندی در زمینه ساخت و ساز تفکرات خاصی داشت که جامعه نظام مهندسی ساختمان با آن بی گانه نبودند و آن را در حد تئوری می دانستند اما بعد از آمدن آقای آخوندی به وزارت راه و شهرسازی این برنامه ها پیاده سازی شد.

حسین ویزواری افزود: طرز تفکر جناب آخوندی موافقین و منتقدانی داشت و به فعالیت های ایشان نقد بسیاری وارد است و من به جرأت می توانم بگویم ایشان راهکار درستی برای اجرایی کردن طرز تفکرات در پیش نگرفت، مثل موضوع کنترل نقشه ساختمان که در سازمان نظام مهندسی انجام نشود.

وی تصریح کرد: قبلا شرایط به گونه ای بود که وقتی یک مهندس طراحی ساختمان انجام می دهد نقشه ها به سازمان نظام مهندسی وارد و کنترل می شود و در مقرات ملی ساختمان پیش بینی شده سازمان نظام مهندسی ساختمان یکی از وظایفش کنترل و بازبینی طرح ها و نقشه ها و مدارک فنی ساختمان است.

ویزواری گفت: آخوندی معتقد بود سازمان نظام مهندسی نباید وارد این مسائل شود و کنترل نقشه ها با شهرداری هاست، مطرح شدن این موضوع موجب اختلاف بین دو وزارت خانه شد و در نهایت کار به معاونت حقوقی ریاست جمهوری رسید، من در این رابطه اظهار نظری نمی کنم اما خطاب به آقای آخوندی می گویم اگر فرمایش شما درست بود و تا حالا هم اشتباه شده بود نباید یک شبه برای آن تصمیم گرفته می شد و تمام زحماتی که طی این سال ها برای نظام مهندسی کشیده شد زیر پا گذاشته می شد.

وی با بیان اینکه اجرای این مهم در گلستان نیازمند زیر ساخت و برنامه است، اظهار کرد: بعد از گذشت چندین ماه از این قضیه در استان گلستان حتی یک نقشه کنترل نمی شود و این برای استان گلستان یک فاجعه محسوب می شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی گلستان گفت: تکلیف قانونی که مقررات ساختمان بر گردن نظام مهندسی گذاشته بابت کنترل طرح ها و نقشه و بازبینی مدارک است.

ویزواری افزود: زمانی که بین طراح نقشه و مالک ارتباط مالی برقرار می شود و سازمان نظام مهندسی کنار گذاشته می شود، یک طرف ارائه دهنده خدمات و طرفی دیگر دریافت کننده خدمات است و دیگر هیچ نظارتی بر مالیات و کیفیت ساختمان وجود ندارد، اما در گذشته این پول از مالک گرفته می شد و در اختیار سازمان نظام مهندسی بود تا زمانی که بازدید ها و بازبینی ها به اتمام برسد و در نهایت در که جلسه ای با نماینده شهرداری برگزار می شد و ضابطه های شهرداری چک و تایید می شد آن زمان پول به مهندس طراح داده می شد اما حالا بازار رقابت آزاد شده است و شاهد بازار تخفیف های نجومی در این امر و فقدان نظارت کافی هستیم.

من به عنوان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان به تمام مراجعی که می توانستم به شکل کتبی، شفاهی و یا حضوری اعلام کردم که واقعا ساخت و ساز گلستان به شدت در معرض خطر است و باید بحث طراحی کنترل شود

وی ادامه داد: من به عنوان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان به تمام مراجعی که می توانستم به شکل کتبی، شفاهی و یا حضوری اعلام کردم که واقعا ساخت و ساز گلستان به شدت در معرض خطر است و باید بحث طراحی کنترل شود و صرف اینکه مهندسی دو نقشه به فردی بدهد که در شهرداری مهر زده شود و شروع به ساخت شود این یک فاجعه است.  

ویزواری با بیان اینکه امیدوارم در هیچ کجای این کره خاکی زلزله رخ ندهد اما وقتی رخ داد متوجه مشکلات آن می شویم، افزود: پنج دی سالروز زلزله بم بود که در سطح کشور همایش های مختلفی با هزینه های زیادی در این زمینه برگزار می شود اما زمانی که چنین کارهایی انجام می شود و نقشه ها در نظام مهندسی ساختمان چک نمی شود این کار چه فایده ای دارد؟

رئیس سازمان نظام مهندسی گلستان افزود: یکی از ایراداتی که به سازمان نظام مهندسی ساختمان گرفته می شد طولانی بودن زمان بررسی ها بود اما علت این امر چه بود؟ علت این طولانی شدن ها این بود که به نقشه ها ایراد گرفته می شد، یا ورژن های جدید محاسبات به آن اضافه می شد یا مقررات به روز رسانی می شود و این کنترل ها زمان بر بود.

ویزواری ادامه داد: در حال حاضر این فرایند کنترل انجام نمی شود و این موضوع زنگ خطری برای استان گلستان به شمار می رود، علت تاکید من بر استان گلستان این است که در بسیاری از استان ها همچنان فرآیند نظارت بر نقشه های ساخت و سازتوسط نظام مهندسی ساختمان در حال انجام است و زیر بار این تغییرات نرفته اند اما در گلستان خیر.

وی افزود: از معاونت عمرانی استاندار گرفته تا مدیرکل فنی دفتر استاندار، راه و شهرسازی و شهرداری ها همه در چرخه ساخت و سازها دخیل هستند و ما بارها در ملاقات های حضوری و جلسات مختلف درخواست کردیم تا این موضوع  بازنگری شود و این نظارت به سازمان بازگردد اما موفق نشدیم.

ویزواری گفت: در روال قبلی مالک ناظر خود را انتخاب نمی کرد بلکه سازمان نظام مهندسی ناظر را انتخاب و به مالک معرفی می کرد چون در هر صورت ناظر مدافع منافع بهره برداران آینده ساختمان است تا زمانی که یک فردی که سرمایه های خود را جمع می کند تاسرپناهی برای خود داشته باشد به امید اینکه یک دستگاه نظارت حافظ منافع آن هاست اینکار را انجام می دهد اما اکنون این مالکان پروژه ها هستند که ناظران خود را انتخاب می کنند.

وی تصریح کرد: قبلا سازمان نظام مهندسی از بین کسانی که صاحب صلاحیت بودند به شکل تصادفی (Random) ناظر را انتخاب می کرد و این مهندس ناظر باید حداقل سه سال از پروانه اشتغال به کارش بگذرد و سوابقی داشته باشد و نمره قبولی کسب کرده باشد.

رابطه مالی بین ناظر و مالک ساختمان سمی برای صنعت ساخت و ساز است

ویزواری با اشاره به تبعات انتخاب ناظر توسط خود مالک گفت: هرگونه رابطه مالی بین ناظر و مالک سمی برای ساخت و ساز است و زمانی که ناظرین توسط مالکین انتخاب می شوند فشار زیادی روی آن هاست از طرفی رقابت ناسالم و از طرفی دیگر تخفیف های آنچنانی از سوی دیگر ناظران کار را سخت می کند.

وی گفت: در برخی موارد به ما گزارش شده مالک با انتخاب ناظر از او می خواهد ۷۰ درصد تخفیف دهد و برگه های سفید را امضا کند و دیگر کاری به نحوه ساخت و ساختمان نداشته باشد و تهدید می کند اگر این کار را انجام ندهی به سراغ یک مهندس دیگر میروم و ممکن است در بین فشارهای اقتصادی برخی از مهندسین چنین کاری انجام دهند.

ویزواری گفت: از بین ۹ هزار و ۵۰۰ مهندس در استان گلستان حداقل پنج هزار و ۵۰۰ مهندس در پایه های مختلف پروانه استغال دارند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان گفت: قانون گذار گفته است سازنده ساختمان باید مجری صاحب صلاحیت باشد اما شاهدیم در کشور ما از دکتر و وکیل و ... گرفته وارد صنعت ساختمان سازی می شوند؛ نظام مهندسی ساختمان قدرت اجرایی ندارد و ناظر است ما تنها می توانیم به تصمیم گیران استانی نامه بنویسیم که وضعیت اینگونه است و اجازه ندهیم افراد فاقد صلاحیت ساختمان سازی کنند.

ویزواری ادامه داد: دادن صلاحیت به دست ما نیست بلکه قانون گذار آن را تعین می کند و مرجع صدور صلاحیت وزارت راه و شهرسازی است که پروانه مجری به عده ای از مهندسین می دهد اما حمایتی از آن ها نمی کند.

وی با اشاره به افزایش قیمت ها در تمامی صنف ها گفت: مهندسین ما تا یک هفته پیش با قیمت مصوب سال ۹۵ کار می کردند اما الان با رایزنی های انجام شده تعرفه نیم بندی را مصوب کردیم اما چون نقشه ها به سازمان نظام مهندسی هم نمی آید اگرتعرفه ده برابر هم شود تاثیری ندارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان گفت: سیاست های آقای آخوندی در حوزه نظام مهندسی و ساخت و ساز و از طرفی بحران ارزی و اقتصادی همه دست به دست هم داد تا صنعت ساختمان در رکودی فرو رود که همچنان پابرجاست.

نظام مهندسی ساختمان گلستان به دنبال کاهش هزینه تمام شده ساختمان است

ویزواری اظهار کرد: با آمدن آقای اسلامی به عنوان وزیر جدید راه و شهرسازی و صحبت های ایشان به صنعت ساخت و ساز امیدوار شدیم و اگر سیاست های مد نظرشان پیاده سازی شود من مطمئن هستم صنعت ساختمان سازی می تواند محرک سایر صنعت ها شود و انقلابی را در سایر صنعت های وابسته به ساختمان سازی ایجاد کند.

ویزواری افزود: ما به دنبال کاهش هزینه تمام شده در ساختمان سازی هستیم و نظام مهندسی هم آمادگی دارد به سهم خودش در راستای فعال شدن بحث ساختمان در شهر و استان و بافت فرسوده تسهیلاتی در نظر بگیرد تا هزینه ها کاهش یابد. 

کد خبر 4506947

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان مقررات ملی ساختمان نظام مهندسی ساختمان گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۸۷۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰میلیون هکتار باقی مانده است. این یعنی حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده است.

محمد فرامرز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون در کشور حدود ۴۲ میلیون هکتار مطالعه آبخیزداری انجام شده و ۳۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در دست اجرا و اجرا شده است، گفت: همچنین ۲۰ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری داریم که اجرایی نشده است.

وی افزود: به طور کل در کشور از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰ میلیون هکتار باقی مانده است. از این ۹۰ میلیون هکتار نیز ۲۰ میلیون هکتار دارای مطالعه آبخیزداری و ۷۰ میلیون هکتار نیز بدون مطالعه است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: این یعنی تمام این سالها تنها حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده که عدد بسیار کمی است.

بارش ها تا ۳۰۰میلی متر هم گزارش شد

وی در ادامه به بارش های اخیر نیز اشاره کرد و گفت:امسال و سال‌های قبل در مناطق جنوبی و مرکزی کشور بارش های شدیدی  گزارش شد. به طور مثال در سیستان و بلوچستان میانگین بارندگی ۱۱۰ میلی متر است ولی در نیمه اول فروردین سالجاری ۳۰۰میلی متر بارندگی در آن منطقه داشتیم.

فرامرز عنوان کرد: در نیمه اول فروردین استان‌های ایلام،  خوزستان، فارس، کرمانشاه،  لرستان، مرکزی و یزد درگیر بارندگی بودند و در نیمه دوم فروردین نیز  بوشهر،  جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد و خراسان جنوبی بارندگی های زیادی داشتند. در اوایل اردیبهشت نیز علاوه بر استان‌های ذکر شده اصفهان نیز اضافه شد.

باید روان آب‌ها را مدیریت کنیم

وی با بیان اینکه آبخیزداری به معنای کنترل سیل نیست بلکه مدیریت روان آب است، گفت: هر سال بخشی از روان آب‌های سیلابی وارد دریا، کویر یا از کشور خارج می‌شوند و باید با استفاده از آبخیزداری بتوانیم بخشی از روان آب‌ها را داخل حوضه نگه داریم و  آنها را وارد منابع آبی قابل دسترس کنیم تا امکان استفاده از آنها در بخش های مختلف فراهم شود.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی اضافه کرد:کارکرد دیگر آبخیزداری حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک است.

وی با اشاره به اینکه برای سال ۱۴۰۲ ،۱.۷ همت بودجه آبخیزداری در نظر گرفته شده بود، گفت: که از این میزان تنها ۶۰درصد اختصاص یافت.

 اعتبار آبخیزداری کافی نیست

فرامرز در پایان با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم توسعه باید ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری مصوب و اجرایی شود، گفت:در حال حاضر تامین اعتبار  و منابع یکی از چالش های پیش و روی آبخیزداری است. ظرفیت اجرایی، متخصص، پژوهش وجود دارد ولی منابع کافی نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • لزوم ایجاد آزمایشگاه استاندارد کنترل کیفی کالا در مرز باشماق
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • حادثه در کرمانشاه جان یک نصاب آسانسور را گرفت
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی